Woning isoleren Schepdaal

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Schepdaal? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de zolder isoleren en isolerende kozijnen kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website lees je nuttige informatie over isolatie Schepdaal. We bespreken onderwerpen als tochtwering en ventilatieroosters. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-schepdaal-1703

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een gezond klimaat in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Rust en comfort in huis
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDilbeek
Postcode1703
Gasverbruik21.200 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€162,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna achterhaal je de meest populaire methodes om jouw woning in Schepdaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Schepdaal is voordeling (al vanaf € 950 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €245 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn gemiddeld €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €195 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, icynene, steenwol, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Schepdaal kost ongeveer €5650. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €970. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. Hiermee bespaar je ongeveer €930 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zijn er allerlei aantrekkelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de populairste vormen.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Schepdaal (april 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en tegelijk een groenere wereld? Isoleren van een woning in Schepdaal is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2275 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1475 per 12 maanden. Op deze pagina berekenen we de totale kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Schepdaal. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4200)
€675
(€6950)
€1070
(€8200)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€290
(€2000)
€350
(€3050)
Spouwmuur€220
(€1475)
€750
(€2125)
€930
(€3075)
HR++ glas€240
(€1975)
€305
(€3225)
€445
(€5150)
isolatie schepdaal 1703

Interessante Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Meer weten over het isolatiebedrijf in Schepdaal?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Schepdaal isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf als OCTA+ of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een prettige leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3475 en dat levert gemiddeld op €340 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Dan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze website ontdek je praktische info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over de huidige isolatiepremie in Dilbeek

Door de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Dilbeek meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dilbeek
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Schepdaal wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Schepdaal voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Schepdaal. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een comfortabel klimaat in huis en bespaart veel energie. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een prettige leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment