Woning isoleren Aische-En-Refail

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Aische-En-Refail? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij haalbare maatregelen als dubbel glas of radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina komen we met waardevolle informatie over isolatie Aische-En-Refail. Denk aan zaken als isolatie van de spouwmuur en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-aische-en-refail-5310

 • Investering snel terugverdiend
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieNamen
GemeenteEghezée
Postcode5310
Gasverbruik21.050 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€162,52

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna bekijk je de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Aische-En-Refail te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Aische-En-Refail is voordeling (gemiddeld zo’n € 780 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €240 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn ongeveer €1750 en je profiteert van een besparing tot wel €255, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Aische-En-Refail kost om en nabij de €5600. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €990. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13100. Het voordeel is om en nabij €790 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we nog meer populaire oplossingen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Aische-En-Refail (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en uiteraard een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van een woning in Aische-En-Refail kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2775 m3. Dat komt neer op €825 per 12 maanden. Hierna berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Aische-En-Refail. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3750)
€625
(€7300)
€1050
(€9650)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€240
(€2450)
€320
(€3150)
Spouwmuur€250
(€1650)
€480
(€2800)
€800
(€3300)
HR++ glas€210
(€2375)
€335
(€4075)
€450
(€5375)
isolatie aische-en-refail 5310

Gangbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Meer weten over het isolatiebedrijf in Aische-En-Refail?

Waarom zou ik mijn huis in Aische-En-Refail isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een maatschappij als Mega en Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Verder neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3275, waarbij u een besparing realiseert van €280, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige projecten zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Onderstaand vind je nuttige informatie over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Brico, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom isolatiepremie in Eghezée

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Eghezée op dit vlak doet.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Eghezée
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Dankzij de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Aische-En-Refail wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Aische-En-Refail voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Aische-En-Refail. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een optimaal binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment