Woning isoleren Beho

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Beho? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van haalbare maatregelen zoals isolatie van platte dak of tochtstrips of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze pagina bekijk je diverse informatie over isolatie Beho. Je komt meer te weten over onderwerpen als deuren isoleren en cellulose isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-beho-6672

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een gezond klimaat in huis
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieLuxemburg
GemeenteGouvy
Postcode6672
Gasverbruik23.800 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€175,67

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina bekijk jij de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Beho te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Beho is aantrekkelijk (rond de € 830 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €290 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De kosten variëren rond €1650 en het bespaart flink geld, tot wel €210 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Beho kost je zo’n €5300. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. De potentiële besparing ligt op €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12400. Het voordeel is ongeveer €930, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we verscheidene mogelijke alternatieven. Hierna bediscussiëren we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Beho (juni 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of een bewuste toekomst? Isoleren van jouw huis in Beho kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2350 m3. De besparing komt neer op €1075 per jaar. Hieronder vind je de gemiddelde kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Beho. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3800)
€805
(€5300)
€1130
(€9050)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€290
(€2550)
€310
(€3150)
Spouwmuur€390
(€1275)
€540
(€2150)
€900
(€3075)
HR++ glas€190
(€2800)
€300
(€3050)
€450
(€4950)
isolatie beho 6672

Interessante Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Beho?

Wat is het voordeel van mijn woning in Beho isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Mega of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3300, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €320 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo check je hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande werkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. In de box hieronder check je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Brico, Big Mat, Handy Home, Hubo, Dema. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Gouvy

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Gouvy aanbiedt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Gouvy
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door het advies hieronder kom je met een isolatieplan Beho wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om enkel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Beho voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Beho. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een aangename warme woning en bespaart veel energie. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment