Woning isoleren Basècles

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Basècles? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Via een paar maatregelen als buitenmuren isoleren en isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina tref je waardevolle informatie over isolatie Basècles. We zoomen in op vraagstukken over schuin dak isoleren en spuitisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-basecles-7971

 • Snel terugverdiend
 • Minder tocht in huis
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Houdt geluid tegen
 • Erkende uitvoerders

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeloeil
Postcode7971
Gasverbruik23.510 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€177,95

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand achterhaal jij de meest rendabele stappen om je woning in Basècles te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Basècles kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 990 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De kosten liggen rond €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Basècles kost gemiddeld €4850. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1140. De potentiële besparing ligt op €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. Daarmee bespaar je plusminus €880, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0bestaan er nog meer aantrekkelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Basècles (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en tegelijkertijd een energiezuinige samenleving? Isoleren van een woning in Basècles kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2125 m3. Dat komt neer op €1400 per 12 maanden. Op deze pagina vind je de gemiddelde kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Basècles. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4100)
€835
(€5350)
€1220
(€8650)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€265
(€2300)
€330
(€3200)
Spouwmuur€285
(€1250)
€590
(€2375)
€910
(€3350)
HR++ glas€235
(€2750)
€300
(€3875)
€370
(€4875)
isolatie basecles 7971

Actuele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Basècles?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Basècles isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Essent en Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Verder biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3225 en dat levert gemiddeld op €320 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Dan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende werkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Hierna vind je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Dema, Handy Home, Brico, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Beloeil

Door te profiteren van de huidige premies worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Beloeil op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Beloeil
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Via onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Basècles wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Basècles voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Basècles. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een prettige leefomgeving en bespaart veel energie. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment