Woning isoleren Thumaide

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Thumaide? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals de kruipruimte isoleren en tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal komen we met nuttige informatie over isolatie Thumaide. We zoomen in op items als de kruipruimte isoleren en energie besparen tips. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-thumaide-7971

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een optimaal wooncomfort
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeloeil
Postcode7971
Gasverbruik23.530 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€178,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna vind je de meest populaire methodes om een woning in Thumaide te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Thumaide kan zeer goedkoop (rond de € 790 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €220 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De kosten variëren rond €1625 en het bespaart circa €250 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Thumaide kost zo’n €5650. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €990. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €13200. Je profiteert van plusminus €850, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we verschillende alternatieve werkzaamheden. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Thumaide (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van woning/huis in Thumaide kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2950 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 per jaar. Op deze pagina tref je de uiteindelijke kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Thumaide. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4100)
€765
(€4700)
€940
(€8700)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€255
(€2150)
€335
(€3600)
Spouwmuur€255
(€1425)
€570
(€2175)
€855
(€3575)
HR++ glas€215
(€1875)
€270
(€3900)
€445
(€4925)
isolatie thumaide 7971

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Thumaide?

Waarom juist nu mijn huis in Thumaide isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Watz of Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3150 en besparen tot €290 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende activiteiten zoals isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze website komen we met kort & bondige info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Gamma, Big Mat, Brico, Hubo, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over isolatiepremie in Beloeil

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Beloeil aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beloeil
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Middels het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Thumaide wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Thumaide voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Thumaide. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een prettig wooncomfort en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment