Woning isoleren Wechelderzande

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Wechelderzande? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder of isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be check je diverse informatie over isolatie Wechelderzande. Je leest uitvoerig over topics als isolerende kozijnen en deuren en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-wechelderzande-2275

 • De energienota gaat omlaag
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Snel te plaatsen
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieAntwerpen
GemeenteLille
Postcode2275
Gasverbruik22.980 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€176,53

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand ontdek je de meest interessante stappen om jullie woning in Wechelderzande te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Wechelderzande is interessant (gemiddeld zo’n € 900 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €265 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De prijzen zijn gemiddeld €1925 en de besparing loopt op tot €275 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als icynene, glaswol, folie, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Wechelderzande kost +/- €5450. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1160. De potentiële besparing ligt op €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. Hiermee bespaar je plusminus €770 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we allerlei vaak toegepaste mogelijkheden. Hieronder bediscussiëren we de meest populaire oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Wechelderzande (juli 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota of bijdragen aan een duurzame gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Wechelderzande is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2125 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1275 per 12 maanden. Onderstaand komen we met de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Wechelderzande. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3800)
€825
(€6400)
€1010
(€9550)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€230
(€1900)
€325
(€3500)
Spouwmuur€245
(€1475)
€560
(€1950)
€910
(€3600)
HR++ glas€190
(€2775)
€315
(€3700)
€385
(€4950)
isolatie wechelderzande 2275

Bekende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Wechelderzande?

Waarom mijn woning in Wechelderzande isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3300 en besparen tot €300 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Hierdoor ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen als isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. In de box hieronder lees je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Handy Home, Big Mat, Dema, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van isolatiepremie in Lille

Door de geldende premie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Lille op dit vlak doet.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lille
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Wechelderzande wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Wechelderzande voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Wechelderzande. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden sowieso een gezonde leefomgeving en bespaart veel energie. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een prettig wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment