Woning isoleren Beersel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Beersel? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via haalbare maatregelen als isolatie binnenkant gevel en isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website vind je uitgebreide informatie over isolatie Beersel. Je leest uitvoerig over thema’s als spouwmuren isoleren en ventilatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-beersel-1650

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een prettig leefklimaat
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBeersel
Postcode1650
Gasverbruik20.550 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€166,06

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje zie je de populairste manieren om een woning in Beersel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Beersel kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 820 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven variëren rond €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €230 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Beersel kost ongeveer €5000. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1090. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Je profiteert van ongeveer €920 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zien we verscheidene alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Beersel (mei 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en ook een bewuste samenleving? Isoleren van een huis in Beersel is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2575 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1275 per jaar. Hierna berekenen we de totale prijs in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Beersel. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4150)
€685
(€5450)
€1230
(€9950)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€225
(€1800)
€370
(€3000)
Spouwmuur€270
(€1575)
€580
(€2725)
€865
(€3525)
HR++ glas€200
(€2125)
€290
(€3900)
€450
(€4475)
isolatie beersel 1650

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Soprema
 • Bauder

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Beersel?

Wat is het voordeel van mijn woning in Beersel isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals OCTA+ en Trevion, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Mede geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3400 en besparen tot €215 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op die manier achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Diepgaande projecten zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze pagina bekijk je praktische info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Gamma, Handy Home. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over isolatiepremie in Beersel

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Beersel op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beersel
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Geholpen door ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Beersel wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Beersel voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Beersel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een optimaal leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een aangename leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment