Woning isoleren Leefdaal

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Leefdaal? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Via een investering als bijv. isolatie van de vloer en dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je handige informatie over isolatie Leefdaal. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals binnenmuren isoleren en de groene lening. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-leefdaal-3061

 • Lagere stookkosten
 • Controle over de temperatuur
 • Goed voor het milieu
 • Dempt het geluid
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBertem
Postcode3061
Gasverbruik21.810 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€165,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna check je de meest interessante acties om je woning in Leefdaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Leefdaal is interessant (ongeveer € 850 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €255 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten fluctueren rond de €1675 en het rendement ligt op zo’n €240 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, steenwol, folie, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Leefdaal kost ongeveer €4750. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1060. De potentiële besparing ligt op €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €13000. Hiermee bespaar je ong. €950 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zijn er verschillende mogelijke alternatieven. Hierna beschrijven we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Leefdaal (april 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en een duurzame toekomst? Isoleren van jouw woning in Leefdaal kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2025 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 p/jaar. Onderstaand ontdek je de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiespecialist in Leefdaal. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3150)
€695
(€5050)
€1160
(€9000)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€265
(€2300)
€300
(€3550)
Spouwmuur€195
(€1050)
€420
(€2275)
€865
(€3300)
HR++ glas€240
(€2575)
€285
(€3350)
€395
(€5075)
isolatie leefdaal 3061

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Leefdaal?

Waarom zou ik mijn woning in Leefdaal isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij als Luminus of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3025, dat betekent een winst van 305 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Hierdoor analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse acties als isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. In de box hieronder check je een handig overzicht van het actuele aanbod. Te koop bij erkende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Dema, Brico, Hubo, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Bertem

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Bertem op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bertem
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? D.m.v. het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Leefdaal wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere warmtedoorlatend glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Leefdaal voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Leefdaal. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen leiden tot een fijn en comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimaal wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment