Woning isoleren Dergneau

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Dergneau? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een investering als bijv. de buitengevel isoleren of radiatorfolie kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website vind je belangrijke informatie over isolatie Dergneau. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals tochtprofielen en de groene lening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-dergneau-7912

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Minder impact op het milieu
 • Ook geluidswerend
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode7912
Gasverbruik23.400 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€176,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna tref je de populairste methodes om een woning in Dergneau te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Dergneau kan erg voordelig (vanaf € 920 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €230 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven fluctueren rond de €1775 en het bespaart circa €215 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Dergneau kost doorgaans €4750. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1230. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12700. Daarmee bespaar je om en nabij €790 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook noemen we verscheidene vaak toegepaste alternatieven. In onderstaande tekst beoordelen we de meest rendabele alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Dergneau (juni 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een groenere toekomst? Isoleren van jouw huis in Dergneau kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2750 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €850 per jaar. Onderstaand ontdek je de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Dergneau. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3550)
€675
(€5450)
€970
(€8950)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€285
(€2350)
€395
(€3450)
Spouwmuur€180
(€1550)
€510
(€2600)
€925
(€3150)
HR++ glas€230
(€2550)
€280
(€3975)
€390
(€5300)
isolatie dergneau 7912

Erkende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Dergneau?

Waarom moet ook ik mijn huis in Dergneau isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Eneco en Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3625 en besparen tot €350 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Vandaar achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige projecten als dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op deze website bekijk je nuttige informatie over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Hubo, Brico, Big Mat, Dema. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: geen opname van vocht

Belangrijke details over isolatiepremie in Frasnes-Lez-Anvaing

Mede door de geldende premie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Frasnes-Lez-Anvaing
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Dergneau wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Dergneau voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Dergneau. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een fijn en comfortabel binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment