Woning isoleren Tongre-Notre-Dame

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Tongre-Notre-Dame? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij enkele acties zoals isolatie van platte dak of schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze website tref je diverse informatie over isolatie Tongre-Notre-Dame. Je komt meer te weten over thema’s als je dak isoleren en de groene lening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-tongre-notre-dame-7951

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een gezonde leefomgeving
 • Een verantwoorde keuze
 • Houdt geluid tegen
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieHenegouwen
GemeenteChièvres
Postcode7951
Gasverbruik23.500 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€177,79

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand tref jij de meest toegepaste stappen om een woning in Tongre-Notre-Dame te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Tongre-Notre-Dame is financieel toegankelijk (plusminus € 790 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €285 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De tarieven fluctueren rond de €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €275 per jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, steenwol, icynene, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Tongre-Notre-Dame kost je zo’n €5300. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1210. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12100. Je profiteert van zo’n €890 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er verschillende vaak toegepaste uitvoeringen. Hierna praten we over de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Tongre-Notre-Dame (juni 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en tegelijkertijd een duurzame samenleving? Isoleren van de woning in Tongre-Notre-Dame is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2600 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 p/jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Tongre-Notre-Dame. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per optie zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3150)
€615
(€4750)
€1110
(€8300)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€280
(€1950)
€315
(€2700)
Spouwmuur€295
(€1575)
€620
(€2225)
€810
(€3325)
HR++ glas€195
(€2800)
€300
(€4150)
€450
(€5075)
isolatie tongre-notre-dame 7951

Professionele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Meer weten over het isolatiebedrijf in Tongre-Notre-Dame?

Waarom zou ik mijn huis in Tongre-Notre-Dame isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energiebedrijf als OCTA+ en Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3725 en dat levert gemiddeld op €250 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse maatregelen als isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Hieronder lees je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Dema, Brico, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Chièvres

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Chièvres kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chièvres
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Tongre-Notre-Dame wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Tongre-Notre-Dame voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Tongre-Notre-Dame. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een aangenaam binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment