Woning isoleren Paal

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Paal? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Door middel van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren en radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hierna bekijk je nuttige informatie over isolatie Paal. We bespreken thema’s als isolatie van muren en de groene lening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-paal-3583

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Houdt geluid tegen
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteBeringen
Postcode3583
Gasverbruik23.770 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€175,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje check je de interessantste acties om jouw woning in Paal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Paal is interessant (vanaf zo’n € 860 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €225 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten variëren rond €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Paal kost zo’n €5050. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1010. Het voordeel loopt al gauw op tot €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12700. Hiermee bespaar je circa €990 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we nog meer rendabele mogelijkheden. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Paal (juli 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een huis in Paal is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2600 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1350 per jaar. Hieronder berekenen we de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Paal. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3500)
€805
(€5300)
€1070
(€9650)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€185
(€2050)
€350
(€3500)
Spouwmuur€255
(€1575)
€500
(€2775)
€805
(€3225)
HR++ glas€220
(€1950)
€325
(€3850)
€385
(€4650)
isolatie paal 3583

Interessante Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Paal?

Waarom juist nu mijn huis in Paal isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals OCTA+ of Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3825 en geeft een besparing van €300 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar ontdek je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande acties zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze pagina lees je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Dema, Brico, Handy Home, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Beringen

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Beringen kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beringen
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Paal wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Paal voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Paal. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen resulteren in een comfortabel wooncomfort en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment