Woning isoleren Bernissart

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Bernissart? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een paar maatregelen als isolatie van de buitengevel of deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website tref je diverse informatie over isolatie Bernissart. We gaan aan de slag met topics als isolatie binnenkant gevel en lambda waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-bernissart-7320

 • Lagere energienota
 • Een prettig klimaat in huis
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieHenegouwen
GemeenteBernissart
Postcode7320
Gasverbruik23.820 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€175,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand check je de interessantste methodes om een woning in Bernissart te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bernissart is voordeling (vanaf zo’n € 960 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €205 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen bedragen zo’n €2000 en de besparing loopt op tot €190 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Bernissart kost om en nabij de €4700. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €960. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11100. Dit levert op pakweg €750 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook zien we nog een aantal aantrekkelijke oplossingen. In de volgende paragraaf bespreken we de meest populaire vormen.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Bernissart (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een groenere gemeenschap? Isoleren van een huis in Bernissart is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2850 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website vind je de uiteindelijke kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Bernissart. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3700)
€725
(€7250)
€1180
(€8450)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€235
(€2250)
€370
(€3450)
Spouwmuur€210
(€1550)
€680
(€1975)
€815
(€3300)
HR++ glas€215
(€1900)
€330
(€3425)
€420
(€5175)
isolatie bernissart 7320

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Ursa
 • Bahco
 • Rockwool
 • Recticel

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Bernissart?

Waarom zou ik mijn huis in Bernissart isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij als Mega of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3400 en dat bespaart tot €305 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide investeringen zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Dema, Hubo. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Bernissart

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Bernissart op dit vlak doet.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bernissart
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen door te isoleren. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Via tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Bernissart wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Bernissart voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Bernissart. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen resulteren in een aangenaam binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment