Woning isoleren Feluy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Feluy? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren of isolerende deuren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be ontdek je diverse informatie over isolatie Feluy. Denk aan topics als de gevel isoleren en thermische bruggen. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-feluy-7181

 • Uitstekend rendement
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Minder geluid van buiten
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteSeneffe
Postcode7181
Gasverbruik21.570 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€168,29

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna bekijk je de meest toegepaste acties om een woning in Feluy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Feluy kan erg voordelig (vanaf zo’n € 890 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €225 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De tarieven zijn ongeveer €1925 en je bespaart al snel €270 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, steenwol, folie, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Feluy kost om en nabij de €5400. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €13200. Daarmee bespaar je plusminus €760 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er nog enkele populaire opties. In de volgende paragraaf praten we over de interessantste opties.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Feluy (februari 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een bewuste gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Feluy is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2475 m3. Dat komt neer op €900 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de gemiddelde kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Feluy. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4350)
€685
(€6900)
€980
(€8750)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€225
(€1600)
€390
(€3300)
Spouwmuur€210
(€1325)
€430
(€2575)
€915
(€3200)
HR++ glas€215
(€1875)
€305
(€3225)
€390
(€4675)
isolatie feluy 7181

Gangbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Meer weten over het isolatiebedrijf in Feluy?

Wat is het voordeel van mijn woning in Feluy isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Mega en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3350 en dat levert gemiddeld op €340 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grote investeringen als isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Hierna tref je meer info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Dema. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Seneffe

Door de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Seneffe aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Seneffe
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Feluy wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Feluy voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Feluy. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen bieden jou een aangename warme woning en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment