Woning isoleren La Hestre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in La Hestre? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. enkele acties als bijv. tussenwanden isoleren of buisisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal check je uiteenlopende informatie over isolatie La Hestre. Denk aan vraagstukken over warmtereflecterende folie en XPS Isolatie. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-la-hestre-7170

 • Snelle terugverdientijd
 • Een prettig binnenklimaat
 • CO2 uitstoot beperken
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieHenegouwen
GemeenteManage
Postcode7170
Gasverbruik21.540 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€167,83

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf tref jij de meest rendabele toepassingen om jouw woning in La Hestre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in La Hestre is interessant (rond de € 960 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €285 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn gemiddeld €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €280 p/jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in La Hestre kost ongeveer €5750. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1210. Het rendement is al snel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11500. Daarmee bespaar je ongeveer €830 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er verscheidene rendabele opties. Hierna beschrijven we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in La Hestre (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of bijdragen aan een energiezuinige wereld? Isoleren van een woning in La Hestre is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2650 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1275 per jaar. Op deze website ontdek je de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in La Hestre. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4300)
€635
(€7150)
€910
(€9000)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€175
(€1800)
€335
(€2700)
Spouwmuur€320
(€1025)
€740
(€2175)
€875
(€3000)
HR++ glas€230
(€2475)
€280
(€4100)
€410
(€5400)
isolatie la-hestre 7170

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Meer weten over het isolatiebedrijf in La Hestre?

Waarom mijn woning in La Hestre isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco en Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3425, dat betekent een winst van 260 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Zo zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide werkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hierna komen we met praktische info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Brico, Gamma, Big Mat, Handy Home, Hubo, Dema. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over isolatiepremie in Manage

Via de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Manage kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Manage
Het is evident: je kunt fors besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan La Hestre wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in La Hestre voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in La Hestre. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren in een optimaal wooncomfort en een fors lagere energierekening. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor de gezondheid. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment