Woning isoleren Harchies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Harchies? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Middels haalbare maatregelen als spouwmuurisolatie en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna ontdek je belangrijke informatie over isolatie Harchies. Bijvoorbeeld vraagstukken over isolerende deuren en koudebruggen. Meteen besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-harchies-7321

 • De energienota gaat omlaag
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Interessante energiebespaarlening
 • Veel lokale specialisten

ProvincieHenegouwen
GemeenteBernissart
Postcode7321
Gasverbruik21.640 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€169,37

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna ontdek jij de aantrekkelijkste stappen om je woning in Harchies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Harchies is goedkoop (vanaf zo’n € 870 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €295 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten liggen rond €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €260 per jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Harchies kost +/- €5750. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1220. De potentiële besparing ligt op €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12400. De winst is circa €840 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande zien we verschillende mogelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst beoordelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Harchies (februari 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en natuurlijk een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een huis in Harchies is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 per jaar. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Harchies. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4050)
€775
(€4950)
€1190
(€8450)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€195
(€1650)
€355
(€3150)
Spouwmuur€395
(€1500)
€670
(€2375)
€835
(€3650)
HR++ glas€195
(€2275)
€335
(€3150)
€400
(€5300)
isolatie harchies 7321

Populaire Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Harchies?

Waarom moet ook ik mijn huis in Harchies isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals OCTA+ en Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Verder biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3125 en geeft een besparing van €310, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide projecten als dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be check je nuttige informatie over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Big Mat, Gamma. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom isolatiepremie in Bernissart

Mede door een speciale premie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Bernissart op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bernissart
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? D.m.v. het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Harchies wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Harchies voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Harchies. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een gezond binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment