Woning isoleren Mont-Sainte-Aldegonde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Mont-Sainte-Aldegonde? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen als spouwmuurisolatie en isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze website vind je uitgebreide informatie over isolatie Mont-Sainte-Aldegonde. Denk aan thema’s als isolatie van de vliering en U-waarde. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-mont-sainte-aldegonde-7141

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een optimaal leefklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteMorlanwelz
Postcode7141
Gasverbruik21.480 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€166,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand check je de meest populaire manieren om je woning in Mont-Sainte-Aldegonde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Mont-Sainte-Aldegonde is goedkoop beginnend bij € 800 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €250 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn ongeveer €1825 en de besparing loopt op tot €235 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, icynene, glaswol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Mont-Sainte-Aldegonde kost zo’n €4900. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1090. De besparing loopt op tot €690 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11000. Het voordeel is om en nabij €840 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens zien we meerdere alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Mont-Sainte-Aldegonde (juli 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van de woning in Mont-Sainte-Aldegonde is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2900 m3. De besparing komt neer op €1350 p/jaar. Hieronder vind je de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Mont-Sainte-Aldegonde. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3800)
€705
(€7450)
€1150
(€9100)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€215
(€2600)
€375
(€3000)
Spouwmuur€240
(€1475)
€700
(€2275)
€860
(€3125)
HR++ glas€230
(€1925)
€305
(€3200)
€420
(€4500)
isolatie mont-sainte-aldegonde 7141

Erkende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Mont-Sainte-Aldegonde?

Waarom juist nu mijn huis in Mont-Sainte-Aldegonde isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Verder zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €4000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €215, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar check je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende acties zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hierna bekijk je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Morlanwelz

Door gebruik te maken van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Morlanwelz aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Morlanwelz
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Aan de hand van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Mont-Sainte-Aldegonde wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Mont-Sainte-Aldegonde voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Mont-Sainte-Aldegonde. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen bieden jou een warm en comfortabel huis en een fors lagere energierekening. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment