Woning isoleren Piéton

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Piéton? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Middels enkele acties als het dak isoleren en isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand tref je handige informatie over isolatie Piéton. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de kruipruimte en houtwol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-pieton-7160

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieHenegouwen
GemeenteChapelle-Lez-Herlaimont
Postcode7160
Gasverbruik21.500 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€167,21

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn goed geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina zie je de meest populaire werkzaamheden om je woning in Piéton te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Piéton kan zeer goedkoop (plusminus € 910 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €295 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn ongeveer €1700 en de potentiële besparing ligt op €275 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Piéton kost om en nabij de €5800. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. De winst is zo’n €920, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande zien we diverse alternatieve vormen. Hierna benoemen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Piéton (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiezuinige samenleving? Isoleren van jouw huis in Piéton is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2475 m3. De besparing komt neer op €1275 per jaar. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de verwachte kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Piéton. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3100)
€705
(€6550)
€1170
(€8900)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€255
(€2550)
€385
(€3500)
Spouwmuur€235
(€1225)
€500
(€1900)
€840
(€3500)
HR++ glas€240
(€2025)
€340
(€3400)
€360
(€5350)
isolatie pieton 7160

Interessante Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Piéton?

Waarom moet ook ik mijn huis in Piéton isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder als OCTA+ of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Verder zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3375 en dat levert gemiddeld op €285 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige maatregelen als isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hierna vind je nuttige informatie over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Gamma, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Chapelle-Lez-Herlaimont

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Chapelle-Lez-Herlaimont op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chapelle-Lez-Herlaimont
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Piéton wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Piéton voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Piéton. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen bieden sowieso een optimaal klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettige leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment