Woning isoleren Herent

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Herent? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld het dak isoleren en isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal komen we met uitgebreide informatie over isolatie Herent. Bijvoorbeeld thema’s als isolatie van platte dak en soorten isolatiewaarden. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-herent-3020

 • Significant lagere energiekosten
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Geluidswerende werking
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHerent
Postcode3020
Gasverbruik20.810 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€163,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand zie je de meest toegepaste onderdelen om een woning in Herent te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Herent is aantrekkelijk (om en nabij de € 860 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De kosten fluctueren rond de €1700 en de winst ligt rond de €265 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Herent kost gemiddeld €5800. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1050. De potentiële besparing ligt op €680 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. Het rendement is om en nabij €750 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er diverse populaire vormen. In het gedeelte hierna praten we over de meest toegepaste alternatieven.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Herent (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of wellicht een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van woning/huis in Herent kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2500 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1450 p/jaar. Hierna kijken we naar de totale prijs wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Herent. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3500)
€795
(€7150)
€990
(€8700)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€180
(€1850)
€385
(€2950)
Spouwmuur€185
(€1625)
€640
(€1925)
€790
(€3675)
HR++ glas€205
(€1825)
€285
(€3425)
€430
(€4650)
isolatie herent 3020

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • HPX
 • Eurofast
 • Recticel
 • Soprema

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Herent?

Waarom moet ook ik mijn huis in Herent isoleren?

Een solide woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij als Watz en Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3900, waarbij u een besparing realiseert van €245 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grote projecten zoals vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze website tref je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom isolatiepremie in Herent

Door gebruik te maken van een speciale premie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Herent op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Herent
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Herent wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Herent voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Herent. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment