Woning isoleren Bertogne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Bertogne? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een investering zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren of isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal lees je uitgebreide informatie over isolatie Bertogne. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals het dak isoleren en koudebruggen. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-bertogne-6687

 • Lagere energierekening
 • Meer warmte en minder vocht
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Geluidswerende werking
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieLuxemburg
GemeenteBertogne
Postcode6687
Gasverbruik20.200 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€158,42

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be lees jij de meest rendabele manieren om je woning in Bertogne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bertogne kan erg voordelig beginnend bij € 880 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €235 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De prijzen zijn zo’n €1750 en het rendement ligt op zo’n €250 per jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, icynene, glaswol, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Bertogne kost je zo’n €5700. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1130. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12700. Dit levert op ongeveer €920 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder kennen we allerlei vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest populaire vormen.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bertogne (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en uiteraard een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van jouw woning in Bertogne is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2425 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1425 per jaar. Hieronder vind je de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Bertogne. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3100)
€655
(€7300)
€1150
(€8050)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€295
(€1650)
€380
(€2800)
Spouwmuur€245
(€1675)
€740
(€2150)
€885
(€3575)
HR++ glas€205
(€2850)
€330
(€3450)
€450
(€5125)
isolatie bertogne 6687

Erkende Isolatiemerken:

 • Delta
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Bahco
 • Eurofast

Meer weten over het isolatiebedrijf in Bertogne?

Waarom zou ik mijn huis in Bertogne isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Luminus of Lampiris, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3775 en dat bespaart tot €240 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende klussen zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. In de box hieronder check je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Bertogne

Mede door de huidige premies wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Bertogne kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bertogne
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Bertogne wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Bertogne voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Bertogne. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een comfortabel binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment