Woning isoleren Sainte-Ode

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Sainte-Ode? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de buitengevel en isolerende raambekleding kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Onderstaand ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Sainte-Ode. Je leest uitvoerig over zaken als tochtprofielen en thermische bruggen. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-sainte-ode-6680

 • Forse besparing mogelijk
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Goed voor het milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieLuxemburg
GemeenteSainte-Ode
Postcode6680
Gasverbruik20.190 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€165,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op deze website tref jij de meest interessante acties om jouw woning in Sainte-Ode te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sainte-Ode is voordeling (gemiddeld zo’n € 930 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De tarieven liggen rond €2000 en het resultaat is zo’n €285 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, icynene, dekens, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sainte-Ode kost je zo’n €5550. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1060. Het voordeel loopt al gauw op tot €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11600. Het rendement is ongeveer €870 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we allerlei aantrekkelijke alternatieven. In de volgende paragraaf benoemen we de meest populaire oplossingen.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Sainte-Ode (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of een energiezuinige toekomst? Isoleren van de woning in Sainte-Ode is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2325 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €825 per jaar. Op deze pagina kijken we naar de totale prijs wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Sainte-Ode. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4100)
€615
(€6500)
€1050
(€8000)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€205
(€1950)
€380
(€3350)
Spouwmuur€230
(€875)
€530
(€2350)
€830
(€3225)
HR++ glas€225
(€2750)
€300
(€3500)
€380
(€4700)
isolatie sainte-ode 6680

Bekende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Siniat
 • Rockwool
 • Eurofast
 • Simson

Meer weten over het isolatiebedrijf in Sainte-Ode?

Waarom mijn woning in Sainte-Ode isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals OCTA+ en Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3925, dat betekent een winst van 345 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Hierdoor kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige investeringen als isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hierna lees je praktische info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Brico, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over isolatiepremie in Sainte-Ode

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Sainte-Ode aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sainte-Ode
Het is simpel: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Aan de hand van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Sainte-Ode wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Sainte-Ode voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Sainte-Ode. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een warm en comfortabel huis en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment