Woning isoleren Bertrix

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Bertrix? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als bijv. de spouw isoleren en dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Bertrix. We zoomen in op topics als isolatie binnenkant gevel en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-bertrix-6880

 • Flinke besparing
 • Een gezond binnenklimaat
 • Minder vervuiling
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieLuxemburg
GemeenteBertrix
Postcode6880
Gasverbruik20.420 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€161,81

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna tref jij de populairste toepassingen om jouw woning in Bertrix te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bertrix is goed te betalen (rond de € 910 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De kosten fluctueren rond de €1675 en je bespaart al snel €225 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, PUR schuim, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Bertrix kost zo’n €5150. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1030. De potentiële besparing ligt op €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. Het rendement is zo’n €920 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we nog enkele vaak toegepaste oplossingen. Hierna praten we over de meest populaire opties.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Bertrix (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en een groenere toekomst? Isoleren van jouw huis in Bertrix kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2875 m3. De besparing komt neer op €1200 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna kijken we naar de gemiddelde kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Bertrix. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per type tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3250)
€615
(€6700)
€1070
(€9200)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€180
(€2450)
€390
(€2950)
Spouwmuur€285
(€1575)
€530
(€2300)
€865
(€3175)
HR++ glas€195
(€2825)
€335
(€3825)
€440
(€5250)
isolatie bertrix 6880

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Meuwissen
 • Soprema
 • Delta
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Bertrix?

Waarom mijn woning in Bertrix isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een maatschappij zoals Watz en Antargaz, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3425 en besparen tot €345 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grootse investeringen als vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze pagina ontdek je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Brico, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Bertrix

Met hulp van de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Bertrix op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bertrix
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met het isoleren van je woning. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Bertrix wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Bertrix voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Bertrix. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam en prettig klimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment