Woning isoleren Awenne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Awenne? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een aantal stappen zoals de gevel isoleren en tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be tref je nuttige informatie over isolatie Awenne. Denk aan items als het dak isoleren en energiebespaarlening. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-awenne-6870

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Minder storende geluiden
 • Erkende uitvoerders

ProvincieLuxemburg
GemeenteSaint-Hubert
Postcode6870
Gasverbruik20.830 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€161,38

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna bekijk je de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Awenne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Awenne is betaalbaar (vanaf plusminus € 920 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn zo’n €2000 en je bespaart al snel €275 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Awenne kost doorgaans €5550. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €970. De potentiële besparing ligt op €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €13300. Je profiteert van ong. €900 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast bestaan er allerlei aantrekkelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht praten we over de interessantste oplossingen.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Awenne (juni 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Awenne is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2650 m3. De besparing komt neer op €1475 per jaar. Onderstaand ontdek je de gemiddelde kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Awenne. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3250)
€605
(€6400)
€910
(€8400)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€185
(€2500)
€350
(€3400)
Spouwmuur€380
(€1025)
€560
(€2625)
€840
(€3025)
HR++ glas€230
(€2200)
€330
(€3625)
€385
(€4475)
isolatie awenne 6870

Erkende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Meer weten over het isolatiebedrijf in Awenne?

Wat is het voordeel van mijn woning in Awenne isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Mega en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3750 en dat bespaart tot €205 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote investeringen zoals isolatie van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op deze website bekijk je kort & bondige info over veel gebruikte types. Te koop bij populaire bouwmarkten als Brico, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Saint-Hubert

Door de ondersteuning van een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Saint-Hubert op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Saint-Hubert
Het is evident: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Aan de hand van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Awenne wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Awenne voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Awenne. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een gezonde leefomgeving en bespaart veel energie. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment