Woning isoleren Assenois

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Assenois? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met enkele acties zoals isolatie van de gevel of isolerende kozijnen en deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op deze website lees je bruikbare informatie over isolatie Assenois. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals schuimstrips en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-assenois-6860

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een gezond wooncomfort
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Minder geluidsoverlast
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLuxemburg
GemeenteLéglise
Postcode6860
Gasverbruik20.780 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€167,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be tref jij de meest toegepaste werkzaamheden om jullie woning in Assenois te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Assenois is goed te betalen (al vanaf € 850 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €275 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De kosten bedragen zo’n €1975 en de potentiële besparing ligt op €235 per jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Assenois kost plusminus €4700. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €950. Het voordeel loopt al gauw op tot €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11700. Hiermee bespaar je pakweg €930 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zijn er diverse vaak toegepaste vormen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de interessantste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Assenois (juli 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een energiezuinige wereld? Isoleren van een huis in Assenois kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2000 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 per jaar. Hieronder calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Assenois. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3450)
€785
(€6400)
€1020
(€8800)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€250
(€2450)
€335
(€3300)
Spouwmuur€295
(€1525)
€520
(€2075)
€880
(€3625)
HR++ glas€230
(€2900)
€325
(€4175)
€380
(€5325)
isolatie assenois 6860

Plaatsen in de omgeving:

Actuele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Assenois?

Waarom zou ik mijn huis in Assenois isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een maatschappij als Eneco en Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig wooncomfort en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3400, dat betekent een winst van 345 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar check je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties als isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze pagina lees je meer info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Gamma, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom isolatiepremie in Léglise

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Léglise voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Léglise
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Middels de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Assenois wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Assenois voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Assenois. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een comfortabel wooncomfort en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment