Woning isoleren Witry

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Witry? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren of kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website ontdek je nuttige informatie over isolatie Witry. Je kunt denken aan items als isolatie van schuine dak en houtwol isolatie. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-witry-6860

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Meer warmte en minder vocht
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Beperking geluiden van buiten
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieLuxemburg
GemeenteLéglise
Postcode6860
Gasverbruik20.810 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€161,07

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna ontdek jij de aantrekkelijkste onderdelen om jullie woning in Witry te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Witry is aantrekkelijk (plusminus € 740 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €250 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De kosten liggen rond €1850 en het bespaart circa €235 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Witry kost gemiddeld €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12300. Het voordeel is zo’n €810 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we meerdere populaire vormen. Hieronder bediscussiëren we de meest populaire oplossingen.

 • Isoleren garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Witry (mei 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van jouw huis in Witry is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2500 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €825 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be vind je de verwachte kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Witry. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3050)
€695
(€6100)
€980
(€8800)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€180
(€1600)
€400
(€3000)
Spouwmuur€400
(€1475)
€430
(€1950)
€865
(€3550)
HR++ glas€245
(€2400)
€275
(€3800)
€380
(€5225)
isolatie witry 6860

Professionele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Witry?

Waarom juist nu mijn huis in Witry isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Mega of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3400 en dat levert gemiddeld op €295, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op die manier kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige maatregelen als isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze pagina vind je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Gamma, Big Mat, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van isolatiepremie in Léglise

Via een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Léglise meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Léglise
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Witry wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Witry voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Witry. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een prettig wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment