Woning isoleren Cugnon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Cugnon? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een aantal stappen zoals dubbel glas en dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal lees je uiteenlopende informatie over isolatie Cugnon. Bijvoorbeeld topics als isolatie van schuine dak en ventilatie. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-cugnon-6880

 • Forse besparing mogelijk
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Meer stilte in huis
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieLuxemburg
GemeenteBertrix
Postcode6880
Gasverbruik20.880 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€162,15

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna ontdek jij de meest rendabele manieren om jouw woning in Cugnon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Cugnon is voordeling (al vanaf +/- € 890 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn gemiddeld €1625 en het bespaart circa €225 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Cugnon kost doorgaans €4850. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Het voordeel is pakweg €840 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens onderscheiden we diverse alternatieve opties. In het volgende overzicht praten we over de populairste oplossingen.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Cugnon (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of een groenere gemeenschap? Isoleren van een woning in Cugnon is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1300 per jaar. Hierna check je de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Cugnon. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3300)
€595
(€4950)
€1040
(€9500)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€200
(€2550)
€330
(€3050)
Spouwmuur€395
(€975)
€550
(€1925)
€900
(€3650)
HR++ glas€225
(€2675)
€270
(€3950)
€375
(€4500)
isolatie cugnon 6880

Populaire Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Cugnon?

Waarom zou ik mijn woning in Cugnon isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Mega en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3925 en besparen tot €265 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Daardoor kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige acties als isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Hieronder tref je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Hubo, Brico, Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Bertrix

Door te profiteren van een speciale premie wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Bertrix in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Bertrix
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Via ons stappenplan kom je met een isolatieplan Cugnon wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Met een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn enkel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Cugnon voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Cugnon. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een gezond binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment