Woning isoleren Ebly

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ebly? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen als isolatie van de spouw of isolerende kozijnen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Onderstaand tref je handige informatie over isolatie Ebly. We zoomen in op thema’s als triple glas en koudeval. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-ebly-6860

 • De energienota gaat omlaag
 • Bescherm tegen vocht
 • Draag bij aan een milieu
 • Minder ongedierte
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieLuxemburg
GemeenteLéglise
Postcode6860
Gasverbruik20.790 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€167,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website ontdek je de populairste acties om een woning in Ebly te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ebly is goedkoop (vanaf € 800 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €260 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven zijn gemiddeld €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €185, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Ebly kost je zo’n €4500. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1040. De potentiële besparing ligt op €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Het rendement is om en nabij €750 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast onderscheiden we nog meer rendabele opties. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Ebly (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en een groenere maatschappij? Isoleren van de woning in Ebly is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2325 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1150 op jaarbasis. Onderstaand tref je de totale prijs in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Ebly. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3400)
€675
(€4550)
€1210
(€8500)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€235
(€2050)
€395
(€3400)
Spouwmuur€365
(€1425)
€710
(€2725)
€830
(€3175)
HR++ glas€235
(€2975)
€310
(€3375)
€430
(€5350)
isolatie ebly 6860

Professionele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Ebly?

Waarom zou ik mijn huis in Ebly isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Watz of Antargaz, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3775, waarbij u een besparing realiseert van €250 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar ziet u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grote onderhoudswerkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Hierna bekijk je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Hubo, Big Mat. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Belangrijke details over isolatiepremie in Léglise

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Léglise in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Léglise
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Ebly wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Ebly voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Ebly. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties leiden tot een lekker warm huis en bespaart veel energie. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment