Woning isoleren Vesqueville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Vesqueville? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van haalbare maatregelen als bijv. isolatie van de vliering en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal vind je belangrijke informatie over isolatie Vesqueville. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van platte dak en XPS Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-vesqueville-6870

 • Snelle terugverdientijd
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Weinig geluid in de woning
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLuxemburg
GemeenteSaint-Hubert
Postcode6870
Gasverbruik20.860 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€161,84

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website lees jij de meest toegepaste manieren om jouw woning in Vesqueville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vesqueville kan zeer goedkoop beginnend bij € 810 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn zo’n €1675 en het rendement ligt op zo’n €265 p/jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Vesqueville kost +/- €5800. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1190. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11700. Hiermee bespaar je ong. €840 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we diverse populaire opties. Hieronder benoemen we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Vesqueville (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en uiteraard een groenere maatschappij? Isoleren van een woning in Vesqueville kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2175 m3. Dat komt neer op €1225 per jaar. Hieronder calculeren we de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Vesqueville. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4000)
€585
(€5150)
€940
(€9300)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€240
(€2650)
€300
(€3300)
Spouwmuur€390
(€1125)
€730
(€2250)
€885
(€3075)
HR++ glas€240
(€2150)
€300
(€3250)
€360
(€4475)
isolatie vesqueville 6870

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Vesqueville?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Vesqueville isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Luminus of Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Overigens merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3175 en dat bespaart tot €320 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Vandaar achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende maatregelen als isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Onderstaand bekijk je meer info over het huidige assortiment. Te koop bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Gamma, Brico, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Saint-Hubert

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Saint-Hubert kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Saint-Hubert
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met behulp van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Vesqueville wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Vesqueville voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Vesqueville. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een aangename warme woning en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment