Woning isoleren Hatrival

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hatrival? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren of kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand check je waardevolle informatie over isolatie Hatrival. We gaan aan de slag met topics als de bodem isoleren en Rc-waarde. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-hatrival-6870

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Goed bezig voor het milieu
 • Dempt het geluid
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieLuxemburg
GemeenteSaint-Hubert
Postcode6870
Gasverbruik20.840 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€161,53

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website achterhaal jij de aantrekkelijkste acties om een woning in Hatrival te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hatrival kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 990 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen variëren rond €1975 en de besparing loopt op tot €265 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hatrival kost ongeveer €5150. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1150. Het rendement is al snel €800 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. Het voordeel is om en nabij €810 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we nog enkele interessante mogelijkheden. In de volgende paragraaf vermelden we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Hatrival (juni 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en een groenere samenleving? Isoleren van de woning in Hatrival is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1000 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal vind je de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Hatrival. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met 6 procent rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3500)
€795
(€5700)
€1210
(€9700)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€245
(€1650)
€320
(€2850)
Spouwmuur€370
(€1375)
€710
(€2300)
€870
(€3575)
HR++ glas€250
(€2200)
€320
(€4125)
€405
(€4575)
isolatie hatrival 6870

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Hatrival?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Hatrival isoleren?

Een solide woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Luminus of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3125, waarbij u een besparing realiseert van €235 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide acties zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op deze website vind je praktische info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Brico, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over isolatiepremie in Saint-Hubert

Dankzij de geldende premie wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Saint-Hubert meebetaalt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Saint-Hubert
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Hatrival wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Hatrival voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Hatrival. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties hebben als resultaat een optimale leefomgeving en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment