Woning isoleren Offagne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Offagne? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de schuur en radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je diverse informatie over isolatie Offagne. Je komt meer te weten over topics als radiatorfolie aanbrengen en de groene lening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-offagne-6850

 • De energienota gaat omlaag
 • Een gezond leefklimaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Ook geluidswerend
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieLuxemburg
GemeentePaliseul
Postcode6850
Gasverbruik20.720 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€166,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand lees jij de meest rendabele stappen om jouw woning in Offagne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Offagne kan zeer goedkoop (om en nabij de € 870 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €185 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn ongeveer €1925 en het rendement ligt op zo’n €190 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Offagne kost plusminus €4500. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1000. De besparing loopt op tot €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €11800. Het voordeel is grofweg €870 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we verscheidene mogelijke alternatieven. In onderstaande tekst bediscussiëren we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Offagne (juni 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of wellicht een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Offagne is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1150 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal calculeren we de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Offagne. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3450)
€695
(€4550)
€1010
(€9700)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€210
(€2450)
€370
(€2700)
Spouwmuur€275
(€1375)
€710
(€1950)
€840
(€3225)
HR++ glas€235
(€1825)
€315
(€3925)
€440
(€5250)
isolatie offagne 6850

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Offagne?

Waarom mijn woning in Offagne isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een maatschappij als Essent of Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3675 en geeft een besparing van €260 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Dan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande activiteiten zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Hubo, Big Mat. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom isolatiepremie in Paliseul

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Paliseul in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Paliseul
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door je huis te isoleren. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Offagne wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Offagne voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Offagne. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren gegarandeerd in een fijn en comfortabel binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment