Woning isoleren Mellier

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Mellier? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Met enkele acties als gevelisolatie of tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze pagina vind je uiteenlopende informatie over isolatie Mellier. Je leest uitvoerig over topics als het dak isoleren en spouwanker. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-mellier-6860

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een optimale leefomgeving
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Voor iedere portemonnee
 • Beter energielabel

ProvincieLuxemburg
GemeenteLéglise
Postcode6860
Gasverbruik20.800 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€160,92

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be vind jij de interessantste onderdelen om je woning in Mellier te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Mellier kan erg voordelig (vanaf plusminus € 860 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De tarieven zijn ongeveer €2000 en het rendement ligt op zo’n €225 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Mellier kost plusminus €4750. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €980. Het rendement is al snel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11600. Het rendement is ong. €990 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande zijn er allerlei interessante werkzaamheden. In het gedeelte hieronder praten we over de populairste oplossingen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Mellier (mei 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en uiteraard een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van een woning in Mellier is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2975 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 per 12 maanden. Op deze pagina komen we met de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Mellier. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4250)
€655
(€4900)
€1000
(€9550)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€205
(€2500)
€395
(€2950)
Spouwmuur€355
(€950)
€570
(€2325)
€880
(€3500)
HR++ glas€245
(€2700)
€335
(€4150)
€365
(€4925)
isolatie mellier 6860

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Mellier?

Wat is het voordeel van mijn woning in Mellier isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Mega en Trevion, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimale leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3900, waarbij u een besparing realiseert van €220 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Zo check je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grote klussen als isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Big Mat. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom isolatiepremie in Léglise

Door de huidige premies wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Léglise op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Léglise
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Mellier wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Mellier voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Mellier. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een gezonde leefomgeving en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment