Woning isoleren Nollevaux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Nollevaux? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een paar maatregelen zoals isolatie van de vliering of tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder bekijk je nuttige informatie over isolatie Nollevaux. Je komt meer te weten over thema’s als de spouw isoleren en schijntocht. Direct aan de slag? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-nollevaux-6851

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Stiller in de woning
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieLuxemburg
GemeentePaliseul
Postcode6851
Gasverbruik20.730 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€166,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna achterhaal je de meest populaire acties om je woning in Nollevaux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Nollevaux is betaalbaar (rond de € 880 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €225 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn gemiddeld €1925 en de besparing loopt op tot €190 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Nollevaux kost doorgaans €4550. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €950. Het voordeel loopt al gauw op tot €680 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12500. Je profiteert van ongeveer €940 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast kennen we verscheidene mogelijke uitvoeringen. Hieronder praten we over de interessantste alternatieven.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Nollevaux (mei 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of wellicht een groenere maatschappij? Isoleren van de woning in Nollevaux is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2900 m3. Dat is dus al gauw €825 per jaar. Op deze website berekenen we de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Nollevaux. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4150)
€875
(€5500)
€1230
(€8800)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€265
(€2150)
€395
(€2950)
Spouwmuur€385
(€1075)
€590
(€2325)
€850
(€3350)
HR++ glas€235
(€2500)
€325
(€4250)
€440
(€5025)
isolatie nollevaux 6851

Professionele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Nollevaux?

Waarom juist nu mijn huis in Nollevaux isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Engie of Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Verder neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3000, dat betekent een winst van 235 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Dema, Hubo, Handy Home. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over isolatiepremie in Paliseul

Met hulp van de geldende premie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Paliseul voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Paliseul
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Nollevaux wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Nollevaux voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Nollevaux. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen leiden tot een comfortabel leefklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een gezond klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment