Woning isoleren Orgeo

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Orgeo? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van binnenmuren en isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hierna tref je diverse informatie over isolatie Orgeo. We staan stil bij topics als de zolder isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-orgeo-6880

 • Minder energielasten
 • Een optimaal leefklimaat
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Buitengeluid absorberen
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieLuxemburg
GemeenteBertrix
Postcode6880
Gasverbruik20.900 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€162,46

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website vind jij de interessantste acties om jullie woning in Orgeo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Orgeo is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 830 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €195 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn zo’n €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €285 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Orgeo kost zo’n €5300. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11900. Dit levert op circa €910 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we allerlei mogelijke vormen. Hieronder vermelden we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Orgeo (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een woning in Orgeo is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2675 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder calculeren we de hoogte van de investering wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Orgeo. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per type vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3650)
€755
(€5300)
€1240
(€8000)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€185
(€2600)
€355
(€3500)
Spouwmuur€305
(€975)
€460
(€2500)
€895
(€3375)
HR++ glas€245
(€2750)
€325
(€3600)
€420
(€4525)
isolatie orgeo 6880

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Orgeo?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Orgeo isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Engie of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3225 en geeft een besparing van €200 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige werkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. In de box hieronder lees je praktische info over veel toegepaste manieren. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een dure oplossing

Info over isolatiepremie in Bertrix

Door een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Bertrix aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bertrix
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Orgeo wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Orgeo voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Orgeo. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en veel lagere gaskosten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een optimale leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment