Woning isoleren Maissin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Maissin? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals isolatie van de zolder of radiatorfolie aanbrengen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand tref je waardevolle informatie over isolatie Maissin. We staan stil bij thema’s als tochtbanden en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-maissin-6852

 • Interessante terugverdientijd
 • Meer controle in de woning
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieLuxemburg
GemeentePaliseul
Postcode6852
Gasverbruik20.740 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€166,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een goed energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf tref jij de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Maissin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Maissin is interessant (ongeveer € 770 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €285 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn ongeveer €1900 en de winst ligt rond de €225 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Maissin kost doorgaans €4700. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Het rendement is al snel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11800. Het voordeel is plusminus €850 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Ook zien we verscheidene aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Maissin (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of wellicht een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van jouw woning in Maissin is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2550 m3. Dat is dus al gauw €825 per jaar. Hierna vind je de totale prijs als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Maissin. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3150)
€775
(€7500)
€1140
(€9000)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€280
(€1550)
€305
(€3350)
Spouwmuur€340
(€900)
€570
(€2625)
€890
(€3050)
HR++ glas€215
(€2750)
€295
(€3375)
€390
(€5350)
isolatie maissin 6852

Interessante Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Maissin?

Waarom zou ik mijn woning in Maissin isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Watz en Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3000, dat betekent een winst van 215, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide klussen als isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met nuttige informatie over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma, Hubo, Brico, Dema. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van isolatiepremie in Paliseul

Mede door een speciale premie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Paliseul in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Paliseul
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Maissin wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Middels een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Maissin voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Maissin. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een warm en comfortabel huis en veel minder stookkosten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment