Woning isoleren Bohan

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Bohan? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Door middel van een paar maatregelen zoals de zolder isoleren en verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Bohan. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de kruipruimte en U-waarde. Meteen besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-bohan-5550

 • Lagere energierekening
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Goed voor het klimaat
 • Tevens geluidsisolatie
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieNamen
GemeenteVresse-Sur-Semois
Postcode5550
Gasverbruik22.060 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€171,34

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be achterhaal jij de aantrekkelijkste manieren om je woning in Bohan te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bohan kan zeer goedkoop (al vanaf € 840 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €290 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn zo’n €1875 en de potentiële besparing ligt op €275 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Bohan kost plusminus €5350. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11900. Dit levert op pakweg €850, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook noemen we diverse populaire uitvoeringen. In het volgende overzicht behandelen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Bohan (februari 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en ook een groenere gemeenschap? Isoleren van de woning in Bohan is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2350 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1075 per jaar. Op deze pagina berekenen we de uiteindelijke kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Bohan. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3800)
€845
(€7250)
€1230
(€8650)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€220
(€1650)
€330
(€3100)
Spouwmuur€235
(€850)
€590
(€2750)
€840
(€3225)
HR++ glas€200
(€2950)
€305
(€4175)
€415
(€5100)
isolatie bohan 5550

Populaire Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Bohan?

Waarom zou ik mijn woning in Bohan isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een maatschappij als Luminus of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3275 en dat levert gemiddeld op €255 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Zo ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grootse maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hierna bekijk je praktische info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Hubo, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Vresse-Sur-Semois

Door de geldende premie wordt woningisolatie nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Vresse-Sur-Semois kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Vresse-Sur-Semois
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Bohan wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bohan voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Bohan. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen hebben als resultaat een prettige leefomgeving en structureel lagere energielasten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment