Woning isoleren Mouzaive

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Mouzaive? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Middels een paar maatregelen zoals bodemisolatie en verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op deze website komen we met belangrijke informatie over isolatie Mouzaive. We zoomen in op items als binnenmuren isoleren en spuitisolatie. Meteen besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-mouzaive-5550

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een gezond leefklimaat
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Een warmere én stillere woning
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieNamen
GemeenteVresse-Sur-Semois
Postcode5550
Gasverbruik22.100 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€171,96

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand bekijk je de aantrekkelijkste onderdelen om jouw woning in Mouzaive te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Mouzaive kan erg voordelig (al vanaf +/- € 920 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €220 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten fluctueren rond de €1675 en het resultaat is zo’n €185 per jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Mouzaive kost gemiddeld €5100. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1210. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €12500. Je profiteert van ongeveer €840 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er nog meer alternatieve alternatieven. Hierna beschrijven we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Mouzaive (februari 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een duurzame toekomst? Isoleren van een huis in Mouzaive is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2225 m3. Dat is dus al gauw €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder berekenen we de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Mouzaive. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3050)
€695
(€6700)
€1020
(€8150)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€275
(€2650)
€320
(€3400)
Spouwmuur€395
(€1300)
€600
(€1925)
€780
(€3475)
HR++ glas€235
(€2500)
€270
(€3950)
€395
(€4575)
isolatie mouzaive 5550

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Mouzaive?

Wat is het voordeel van mijn woning in Mouzaive isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Eneco of Elegant, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3600 en dat levert gemiddeld op €220 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide klussen als isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze website check je meer info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Vresse-Sur-Semois

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Vresse-Sur-Semois aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Vresse-Sur-Semois
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen door je huis te isoleren. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Mouzaive wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, oude muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Mouzaive voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Mouzaive. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden sowieso een optimaal binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment