Woning isoleren Sugny

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Sugny? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel en deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna check je uitgebreide informatie over isolatie Sugny. We gaan aan de slag met zaken als vloerisolatie en koudebruggen. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-sugny-5550

 • Veel geld besparen
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Brandbeschermend
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieNamen
GemeenteVresse-Sur-Semois
Postcode5550
Gasverbruik22.140 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€172,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be vind jij de meest populaire toepassingen om jouw woning in Sugny te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Sugny is voordeling beginnend bij € 720 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten fluctueren rond de €1675 en de potentiële besparing ligt op €270 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, steenwol, folie, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Sugny kost je zo’n €4700. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1150. De potentiële besparing ligt op €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. Hiermee bespaar je om en nabij €960 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we allerlei alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest populaire alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Sugny (februari 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of een duurzame samenleving? Isoleren van een woning in Sugny is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2375 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1125 per jaar. Op deze pagina ontdek je de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiespecialist in Sugny. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3950)
€625
(€6100)
€990
(€8600)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€280
(€1550)
€325
(€2800)
Spouwmuur€260
(€1125)
€630
(€2600)
€930
(€3650)
HR++ glas€230
(€2750)
€305
(€3725)
€430
(€4700)
isolatie sugny 5550

Professionele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Sugny?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Sugny isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Mega en Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3250, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €210 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Daardoor ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grote investeringen als dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hierna ontdek je meer info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Handy Home, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Vresse-Sur-Semois

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Vresse-Sur-Semois aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Vresse-Sur-Semois
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Met behulp van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Sugny wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Sugny voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Sugny. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een prettig leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment