Woning isoleren Laforêt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Laforêt? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van enkele acties als bijv. HR++ glas en isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hierna ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Laforêt. Je komt meer te weten over vraagstukken over isolatie van de buitengevel en R-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-laforet-5550

 • Significant lagere energiekosten
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Rust en comfort in huis
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieNamen
GemeenteVresse-Sur-Semois
Postcode5550
Gasverbruik22.080 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€171,65

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina zie je de meest interessante onderdelen om jullie woning in Laforêt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Laforêt is voordeling (ongeveer € 740 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn gemiddeld €1925 en het rendement ligt op zo’n €220, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Laforêt kost zo’n €5300. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1220. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €13500. Dit levert op plusminus €970 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast bestaan er nog enkele mogelijke opties. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest rendabele opties.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Laforêt (februari 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en natuurlijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Laforêt is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2300 m3. Dat is dus al gauw €1000 per jaar. Onderstaand kijken we naar de totale kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Laforêt. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3300)
€835
(€5500)
€920
(€9500)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€195
(€2200)
€310
(€3150)
Spouwmuur€390
(€1450)
€650
(€2250)
€835
(€3100)
HR++ glas€235
(€1850)
€300
(€3625)
€425
(€4425)
isolatie laforet 5550

Omliggende plaatsen:

Bekende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Laforêt?

Waarom zou ik mijn woning in Laforêt isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een maatschappij als Engie of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3900 en dat levert gemiddeld op €315 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide maatregelen zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Onderstaand tref je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Big Mat, Hubo, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van isolatiepremie in Vresse-Sur-Semois

Door de huidige premies wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Vresse-Sur-Semois aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Vresse-Sur-Semois
Het is simpel: je kunt fors besparen door te isoleren. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Aan de hand van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Laforêt wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Laforêt voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Laforêt. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties leiden tot een aangenaam warm huis en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment