Woning isoleren Peissant

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Peissant? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een isolatiemaatregel als isolatie van de zolder of tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Peissant. Je leest uitvoerig over topics als kieren dichten en K-waarde. Direct aan de slag? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-peissant-7120

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Weinig last meer van vocht
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Maak je huis stiller
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstinnes
Postcode7120
Gasverbruik21.340 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€164,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje ontdek jij de meest populaire onderdelen om jullie woning in Peissant te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Peissant kan erg voordelig (rond de € 810 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De onkosten zijn ongeveer €1725 en het rendement ligt op zo’n €200 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Peissant kost ongeveer €4650. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1240. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. Daarmee bespaar je grofweg €760 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we verschillende aantrekkelijke vormen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest toegepaste vormen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Peissant (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en tegelijk een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van woning/huis in Peissant kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2225 m3. De besparing komt neer op €1350 per 12 maanden. Op deze website komen we met de verwachte kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Peissant. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3550)
€655
(€4800)
€1230
(€9450)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€275
(€2500)
€340
(€2950)
Spouwmuur€190
(€1125)
€580
(€2475)
€915
(€3375)
HR++ glas€205
(€2925)
€335
(€3250)
€435
(€4525)
isolatie peissant 7120

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Peissant?

Waarom moet ook ik mijn huis in Peissant isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij als Eneco en Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3700 en geeft een besparing van €305 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Vandaar check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande klussen zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op deze pagina tref je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Hubo, Dema, Big Mat, Handy Home, Brico. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Belangrijke details over isolatiepremie in Estinnes

Mede door de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Estinnes in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Estinnes
Het is evident: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Peissant wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere enkel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Peissant voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Peissant. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een prettig klimaat in huis en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment