Woning isoleren Vellereille-Le-Sec

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Vellereille-Le-Sec? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een aantal stappen zoals muren isoleren of tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Hierna vind je uiteenlopende informatie over isolatie Vellereille-Le-Sec. Dit kan gaan om topics als kieren dichten en glaswol. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-vellereille-le-sec-7120

 • Snel terugverdiend
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Ook akoestische isolatie
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstinnes
Postcode7120
Gasverbruik21.360 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€165,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal correct geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand ontdek jij de aantrekkelijkste methodes om je woning in Vellereille-Le-Sec te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vellereille-Le-Sec is voordeling (vanaf € 910 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten variëren rond €1950 en de potentiële besparing ligt op €280 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Vellereille-Le-Sec kost om en nabij de €5650. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1120. De potentiële besparing ligt op €880 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. Het voordeel is pakweg €780 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook noemen we nog een aantal alternatieve opties. In het volgende overzicht vermelden we de interessantste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Vellereille-Le-Sec (februari 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een energiezuinige samenleving? Isoleren van jouw huis in Vellereille-Le-Sec is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2575 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1000 per jaar. Op deze pagina vind je de kosten (bij benadering) op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Vellereille-Le-Sec. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3150)
€795
(€6800)
€1250
(€8750)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€230
(€1600)
€320
(€3350)
Spouwmuur€190
(€1150)
€540
(€2025)
€860
(€3500)
HR++ glas€245
(€2225)
€320
(€3825)
€410
(€4450)
isolatie vellereille-le-sec 7120

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Meer weten over het isolatiebedrijf in Vellereille-Le-Sec?

Waarom juist nu mijn huis in Vellereille-Le-Sec isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent en Poweo, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een comfortabel leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3175 en dat levert gemiddeld op €350 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Op die manier ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Diepgaande projecten als isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hieronder vind je meer info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Brico, Gamma, Dema, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Info over isolatiepremie in Estinnes

Door gebruik te maken van een speciale premie wordt een huis isoleren leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Estinnes in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Estinnes
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Vellereille-Le-Sec wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Vellereille-Le-Sec voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Vellereille-Le-Sec. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een optimaal binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment