Woning isoleren Houdeng-Goegnies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Houdeng-Goegnies? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via enkele acties als bijv. muren isoleren en tochtstrips of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Hierna tref je handige informatie over isolatie Houdeng-Goegnies. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als vloerisolatie en vocht in huis of vochtproblemen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-houdeng-goegnies-7110

 • Lagere energiekosten
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Een duurzame oplossing
 • Houdt geluid tegen
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieHenegouwen
GemeenteLa Louvière
Postcode7110
Gasverbruik21.260 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€163,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop check je de populairste onderdelen om je woning in Houdeng-Goegnies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Houdeng-Goegnies is voordeling (vanaf ongeveer € 820 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €205 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De kosten bedragen zo’n €1650 en je bespaart al snel €255 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Houdeng-Goegnies kost ongeveer €4450. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. De potentiële besparing ligt op €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. Je profiteert van ong. €750, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we diverse aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest interessante opties.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Houdeng-Goegnies (februari 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of bijdragen aan een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Houdeng-Goegnies kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2625 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 per 12 maanden. Op deze website komen we met de totale kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Houdeng-Goegnies. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3500)
€805
(€7250)
€990
(€8100)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€295
(€1800)
€395
(€2850)
Spouwmuur€195
(€1375)
€450
(€2250)
€935
(€3150)
HR++ glas€205
(€2200)
€285
(€4250)
€430
(€5300)
isolatie houdeng-goegnies 7110

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Houdeng-Goegnies?

Waarom mijn woning in Houdeng-Goegnies isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Essent of Lampiris, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3700, waarbij u een besparing realiseert van €280 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Dan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze website komen we met een korte omschrijving van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Brico, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over isolatiepremie in La Louvière

Door de geldende premie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente La Louvière aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis La Louvière
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Met ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Houdeng-Goegnies wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere geen HR++ glas, verrotte muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Houdeng-Goegnies voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Houdeng-Goegnies. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een aangenaam binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een gezond wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment