Woning isoleren Leval-Trahegnies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Leval-Trahegnies? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld spouwmuren isoleren en radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website komen we met bruikbare informatie over isolatie Leval-Trahegnies. Je kunt denken aan zaken als radiatorfolie plaatsen en ventilatie. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-leval-trahegnies-7134

 • Lagere energienota
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Kies voor duurzame warmte
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieHenegouwen
GemeenteBinche
Postcode7134
Gasverbruik21.430 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€166,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand vind je de meest interessante manieren om je woning in Leval-Trahegnies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Leval-Trahegnies is betaalbaar (om en nabij de € 710 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €250 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen liggen rond €1750 en de winst ligt rond de €270 p/jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn dekens, glaswol, icynene, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Leval-Trahegnies kost zo’n €5600. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1150. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13400. Hiermee bespaar je om en nabij €830, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zijn er allerlei interessante werkzaamheden. Hieronder praten we over de meest populaire opties.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Leval-Trahegnies (februari 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van een huis in Leval-Trahegnies is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2325 m3. Dat komt neer op €1350 p/jaar. Op deze website berekenen we de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Leval-Trahegnies. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3250)
€645
(€7450)
€1210
(€8800)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€195
(€2200)
€380
(€3100)
Spouwmuur€385
(€850)
€750
(€2600)
€825
(€3075)
HR++ glas€235
(€2150)
€270
(€4100)
€425
(€4750)
isolatie leval-trahegnies 7134

Populaire Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Leval-Trahegnies?

Waarom juist nu mijn huis in Leval-Trahegnies isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energiebedrijf als Eneco of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3875, dat betekent een winst van 300 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Dan achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige klussen zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Onderstaand tref je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Hubo, Handy Home. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over isolatiepremie in Binche

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Binche kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Binche
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Leval-Trahegnies wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Leval-Trahegnies voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Leval-Trahegnies. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden jou een optimale leefomgeving en bespaart veel energie. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment