Woning isoleren Boussoit

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Boussoit? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een aantal stappen zoals spouwmuren isoleren en naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna check je uitgebreide informatie over isolatie Boussoit. We staan stil bij thema’s als schuimstrips en U-waarde. Meteen besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-boussoit-7110

 • Een flink lagere energierekening
 • Een prettig wooncomfort
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Hogere woningwaarde

ProvincieHenegouwen
GemeenteLa Louvière
Postcode7110
Gasverbruik21.240 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€163,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf check jij de interessantste stappen om jouw woning in Boussoit te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Boussoit is aantrekkelijk (om en nabij de € 860 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €275 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten bedragen zo’n €1975 en het rendement ligt op zo’n €265 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Boussoit kost je zo’n €5800. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1120. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Het voordeel is circa €870, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zijn er nog meer vaak toegepaste oplossingen. Hierna behandelen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Boussoit (februari 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en natuurlijk een duurzame maatschappij? Isoleren van woning/huis in Boussoit kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2100 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1300 p/jaar. Hieronder komen we met de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Boussoit. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4100)
€795
(€6350)
€1010
(€9550)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€215
(€2650)
€340
(€3400)
Spouwmuur€250
(€1250)
€560
(€2800)
€900
(€3450)
HR++ glas€225
(€2625)
€285
(€3600)
€390
(€5025)
isolatie boussoit 7110

Erkende Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Boussoit?

Waarom zou ik mijn woning in Boussoit isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieaanbieder als OCTA+ of Elegant, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Ook geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3000 en besparen tot €265 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige maatregelen als vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. In de box hieronder bekijk je praktische info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Brico, Handy Home, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in La Louvière

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente La Louvière voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis La Louvière
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Op basis van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Boussoit wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Boussoit voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Boussoit. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden jou een prettig leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment