Woning isoleren Hamont-Achel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Hamont-Achel? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld muren isoleren of deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be tref je diverse informatie over isolatie Hamont-Achel. We bespreken onderwerpen als isolatie van binnenmuren en U-waarde. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-hamont-achel-3930

 • Forse besparing mogelijk
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieLimburg
GemeenteHamont-Achel
Postcode3930
Gasverbruik22.140 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€170,33

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn solide geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand achterhaal jij de meest interessante manieren om een woning in Hamont-Achel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hamont-Achel is goed te betalen (al vanaf € 820 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €290 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De tarieven liggen rond €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €265 p/jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hamont-Achel kost zo’n €5400. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1130. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. Daarmee bespaar je zo’n €790 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zien we verscheidene alternatieve werkzaamheden. Hieronder behandelen we de populairste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Hamont-Achel (april 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een duurzame maatschappij? Isoleren van een woning in Hamont-Achel kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2250 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 p/jaar. Op deze pagina kijken we naar de gemiddelde kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Hamont-Achel. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3700)
€785
(€6350)
€1160
(€9500)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€255
(€2250)
€350
(€3450)
Spouwmuur€315
(€950)
€700
(€1925)
€930
(€3375)
HR++ glas€190
(€2750)
€280
(€3550)
€365
(€5275)
isolatie hamont-achel 3930

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Rockwool
 • Isover
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Hamont-Achel?

Waarom moet ook ik mijn huis in Hamont-Achel isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Antargaz, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3575 en besparen tot €290 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Dan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende klussen zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Onderstaand komen we met een samenvatting van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Hubo, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van isolatiepremie in Hamont-Achel

Met behulp van de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Hamont-Achel aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Hamont-Achel
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Middels ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Hamont-Achel wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Hamont-Achel voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Hamont-Achel. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment