Woning isoleren Velm

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Velm? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van buitenmuren of buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Hieronder ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Velm. Bijvoorbeeld thema’s als isolatie van buitenmuren en houtwol isolatie. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-velm-3806

 • Lagere maandlasten
 • Een gezond wooncomfort
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Hogere woningwaarde

ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Postcode3806
Gasverbruik20.730 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€166,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina vind je de populairste werkzaamheden om een woning in Velm te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Velm is financieel toegankelijk beginnend bij € 980 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €205 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De tarieven liggen rond €2000 en het bespaart flink geld, tot wel €185 p/jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Velm kost ongeveer €5700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1230. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12100. De winst is ongeveer €850 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er allerlei vaak toegepaste uitvoeringen. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de interessantste vormen.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Velm (februari 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een energiebewuste samenleving? Isoleren van een woning in Velm is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2975 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1350 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder kijken we naar de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Velm. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- negen jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3150)
€655
(€7200)
€930
(€9400)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€215
(€2350)
€360
(€3450)
Spouwmuur€300
(€1725)
€490
(€1925)
€810
(€3575)
HR++ glas€250
(€2875)
€270
(€3500)
€400
(€5125)
isolatie velm 3806

Gangbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Velm?

Waarom moet ook ik mijn huis in Velm isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Essent of Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3375 en dat levert gemiddeld op €350, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze website check je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Gamma, Handy Home. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Sint-Truiden

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Sint-Truiden aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Truiden
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Velm wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere geen HR++ glas, gammele muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Velm voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Velm. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een warm en comfortabel huis en structureel lagere energielasten. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment