Woning isoleren Runkelen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Runkelen? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld de gevel isoleren en isolerende kozijnen en deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal komen we met belangrijke informatie over isolatie Runkelen. Je leest uitvoerig over topics als radiatorfolie plaatsen en glaswol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-runkelen-3803

 • Hoog rendement
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Snel te plaatsen
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Postcode3803
Gasverbruik20.710 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€166,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje achterhaal je de meest toegepaste stappen om jouw woning in Runkelen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Runkelen is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 970 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €205 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De kosten variëren rond €1750 en de potentiële besparing ligt op €185 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Runkelen kost om en nabij de €4750. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1070. Het rendement is al snel €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12800. Hiermee bespaar je plusminus €810 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande zijn er diverse interessante alternatieven. In het gedeelte hieronder bespreken we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Runkelen (juni 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of wellicht een groenere maatschappij? Isoleren van een huis in Runkelen is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2775 m3. De besparing komt neer op €1325 p/jaar. Hieronder berekenen we de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Runkelen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3250)
€875
(€4500)
€1190
(€9900)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€245
(€1950)
€400
(€3200)
Spouwmuur€300
(€1200)
€750
(€2525)
€915
(€3600)
HR++ glas€195
(€2950)
€335
(€3075)
€425
(€5175)
isolatie runkelen 3803

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Meer weten over het isolatiebedrijf in Runkelen?

Wat is het voordeel van mijn woning in Runkelen isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij als Engie of Trevion, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3825 en dat bespaart tot €275 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan check je waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige acties zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze website check je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Big Mat, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van isolatiepremie in Sint-Truiden

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Sint-Truiden meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Truiden
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar let op, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Door onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Runkelen wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Runkelen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Runkelen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment