Woning isoleren Herten

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Herten? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld HR++ glas of isolatie van verwarmingsbuizen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met uitgebreide informatie over isolatie Herten. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie aanbrengen en warmtelekken. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-herten-3831

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een gezonde leefomgeving
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Minder geluid van buiten
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLimburg
GemeenteWellen
Postcode3831
Gasverbruik20.750 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€166,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf tref jij de meest rendabele werkzaamheden om jullie woning in Herten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Herten is voordeling (vanaf zo’n € 960 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn gemiddeld €1925 en de winst ligt rond de €230 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Herten kost doorgaans €5850. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €960. Het voordeel loopt al gauw op tot €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. Je profiteert van ongeveer €820 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande kennen we verscheidene alternatieve vormen. In onderstaande tekst behandelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Herten (februari 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een duurzame maatschappij? Isoleren van jouw huis in Herten is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 per jaar. Op deze pagina vind je de verwachte kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Herten. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4300)
€795
(€6000)
€1230
(€9200)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€190
(€2350)
€315
(€3400)
Spouwmuur€380
(€1275)
€440
(€2275)
€950
(€3350)
HR++ glas€225
(€1875)
€330
(€3425)
€445
(€5225)
isolatie herten 3831

Actuele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Herten?

Wat is het voordeel van mijn woning in Herten isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco en Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een gezond wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3775 en dat levert gemiddeld op €240 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Vandaar ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande maatregelen als isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hierna lees je meer info over het actuele aanbod. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Brico. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over isolatiepremie in Wellen

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Wellen meebetaalt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Wellen
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Geholpen door de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Herten wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere enkel glas, gammele muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Herten voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Herten. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment