Woning isoleren Broekom

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Broekom? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals isolatie van de spouwmuur of isolatie van de dakkapel kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna komen we met uitgebreide informatie over isolatie Broekom. We zoomen in op onderwerpen als radiatorisolatie en glaswol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-broekom-3840

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een optimaal leefklimaat
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Interessante energiebespaarlening
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gasverbruik20.780 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€167,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand zie je de meest toegepaste manieren om jullie woning in Broekom te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Broekom kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 810 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €260 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen zijn zo’n €1600 en het bespaart flink geld, tot wel €210, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, icynene, glaswol, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Broekom kost zo’n €5550. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1120. Je energiekosten dalen flink, tot wel €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12400. Het rendement is grofweg €850 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens zijn er verschillende aantrekkelijke vormen. In de volgende paragraaf beschrijven we de interessantste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Broekom (juni 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van jouw woning in Broekom is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2575 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 op jaarbasis. Hierna bekijk je de kosten (bij benadering) wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Broekom. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3450)
€675
(€5950)
€980
(€9000)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€180
(€2500)
€350
(€3600)
Spouwmuur€270
(€1675)
€550
(€2450)
€880
(€3425)
HR++ glas€215
(€2600)
€310
(€4000)
€395
(€4600)
isolatie broekom 3840

Gangbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Broekom?

Wat is het voordeel van mijn woning in Broekom isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Watz of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3025 en dat bespaart tot €325, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op die manier kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande investeringen zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. In de box hieronder tref je nuttige informatie over het huidige assortiment. Te koop bij bekende bouwmarkten als Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Handy Home. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Belangrijke details over isolatiepremie in Borgloon

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Borgloon in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Borgloon
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Op basis van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Broekom wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Broekom voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Broekom. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een optimaal wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment