Woning isoleren Berlingen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Berlingen? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de gevel of buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Hieronder vind je handige informatie over isolatie Berlingen. We staan stil bij topics als je spouwmuur isoleren en purschuim. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-berlingen-3830

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een gezond wooncomfort
 • Zet het milieu op 1
 • Rust en comfort in huis
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieLimburg
GemeenteWellen
Postcode3830
Gasverbruik20.740 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€166,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna vind jij de meest toegepaste manieren om een woning in Berlingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Berlingen kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 820 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €235 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1750 en het resultaat is zo’n €200 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, steenwol, folie, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Berlingen kost je zo’n €5650. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1060. De potentiële besparing ligt op €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. Het rendement is om en nabij €800, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er nog een aantal populaire alternatieven. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Berlingen (februari 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en ook een energiezuinige maatschappij? Isoleren van de woning in Berlingen is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2775 m3. Dat komt neer op €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal check je de uiteindelijke kosten zodra kiest voor een isolatiespecialist in Berlingen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3750)
€595
(€5150)
€910
(€8500)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€210
(€2200)
€370
(€3300)
Spouwmuur€210
(€1475)
€520
(€2700)
€885
(€3350)
HR++ glas€215
(€2900)
€280
(€3500)
€385
(€4475)
isolatie berlingen 3830

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Berlingen?

Waarom juist nu mijn huis in Berlingen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals OCTA+ en Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een comfortabel binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3325 en dat bespaart tot €230 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan check je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. In de box hieronder lees je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Brico, Dema, Handy Home, Gamma, Big Mat, Hubo. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Wellen

Door een speciale premie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Wellen meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wellen
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Berlingen wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is enkel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Berlingen voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Berlingen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties bieden jou een aangenaam wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment