Woning isoleren Ulbeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ulbeek? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een paar maatregelen als de kruipruimte isoleren en schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina vind je uiteenlopende informatie over isolatie Ulbeek. We zoomen in op topics als isolerende raambekleding en steenwol Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-ulbeek-3832

 • De energienota gaat omlaag
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLimburg
GemeenteWellen
Postcode3832
Gasverbruik20.760 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€167,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna vind je de meest interessante toepassingen om jouw woning in Ulbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, met als effect een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ulbeek is financieel toegankelijk (al vanaf € 880 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen variëren rond €1850 en het bespaart circa €215 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Ulbeek kost +/- €5400. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1040. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. Het voordeel is ong. €850 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zien we meerdere vaak toegepaste vormen. In het gedeelte hierna praten we over de meest interessante oplossingen.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Ulbeek (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een duurzame wereld? Isoleren van de woning in Ulbeek is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2925 m3. Dat komt neer op €1050 per jaar. Hierna bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Ulbeek. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3750)
€775
(€5400)
€1230
(€9900)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€185
(€1650)
€400
(€3150)
Spouwmuur€175
(€900)
€640
(€2500)
€860
(€3050)
HR++ glas€220
(€2275)
€295
(€3800)
€435
(€4800)
isolatie ulbeek 3832

Plaatsen in de omgeving:

Populaire Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Ulbeek?

Waarom mijn woning in Ulbeek isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier als Engie en Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangename leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3600 en geeft een besparing van €290 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige klussen zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. In de box hieronder vind je kort & bondige info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Handy Home, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom isolatiepremie in Wellen

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Wellen meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wellen
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Via tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Ulbeek wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ulbeek voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Ulbeek. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen bieden sowieso een prettig klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment