Woning isoleren Groot-Gelmen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Groot-Gelmen? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Middels een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren en radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand check je uitgebreide informatie over isolatie Groot-Gelmen. We bespreken onderwerpen als tochtstrips of tochtbanden en energie besparen tips. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-groot-gelmen-3800

 • Flinke besparing
 • Een prettig leefklimaat
 • Zet het milieu op 1
 • Brandbeschermend
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Postcode3800
Gasverbruik20.640 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€165,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop achterhaal je de meest toegepaste manieren om jullie woning in Groot-Gelmen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Groot-Gelmen is financieel toegankelijk (al vanaf € 970 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €245 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven zijn zo’n €1850 en het rendement ligt op zo’n €190 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Groot-Gelmen kost +/- €4600. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1100. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12300. Je profiteert van om en nabij €960 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er meerdere mogelijke opties. Hieronder beschrijven we de interessantste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Groot-Gelmen (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en ook een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van de woning in Groot-Gelmen kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2700 m3. De besparing komt neer op €975 per 12 maanden. Hierna berekenen we de totale prijs als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Groot-Gelmen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3350)
€595
(€5100)
€910
(€8100)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€190
(€1550)
€340
(€3600)
Spouwmuur€250
(€1500)
€710
(€2700)
€835
(€3175)
HR++ glas€230
(€2125)
€330
(€3450)
€430
(€4725)
isolatie groot-gelmen 3800

Interessante Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Groot-Gelmen?

Waarom zou ik mijn woning in Groot-Gelmen isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Watz of Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3525, waarbij u een besparing realiseert van €305, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Hierdoor check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide maatregelen als isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Hierna bekijk je een samenvatting van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Brico, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Sint-Truiden

Door te profiteren van de huidige premies wordt een huis isoleren lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Sint-Truiden kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Truiden
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Groot-Gelmen wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Groot-Gelmen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Groot-Gelmen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een aangenaam klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment